Homocystein VitaHarmony®

3.Refsum, H., & Smith, A. D. (2003). Low folate, high homocysteine and risk of cardiovascular disease. Clinical Nutrition. 4. Pogribna, M., & Melnyk, S. (2009). Homocysteine and epigenetic regulation. Molecular Biology Reports. 5. Miller, J. W. (2007). Homocysteine and neurodegenerative diseases. Neurobiology of Aging. 6. Wald, D. S., et al. (2018). Advances in biomarker measurement of homocysteine. Journal of Clinical Chemistry. 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 21 kyselinou listovou). • Obohacování potravin: Například fortifikace obilovin kyselinou listovou vedla v některých zemích ke snížení výskytu vrozených vad neurální trubice. Digitalizace a technologie Aplikace sledující stravovací návyky, hladiny vitamínů a biomarkerů se stávají stále populárnějšími. Tyto nástroje umožňují lidem monitorovat hladiny homocysteinu a přizpůsobovat svůj životní styl. Výhled do budoucnosti Individualizovaná medicína Budoucnost péče o zdraví směřuje k personalizaci. Kombinace genetických testů, epigenetických analýz a sledování životního stylu umožní každému přizpůsobit prevenci a léčbu na míru. Kombinace terapeutických přístupů Integrace tradičních znalostí s moderní vědou může vést k vývoji holistických přístupů, které budou zahrnovat nejen stravu a doplňky, ale také řízenou farmakologii a technologické inovace. Použitá literatura 1.Finkelstein, J. D., & Martin, J. J. (2000). Homocysteine metabolism and its role in disease development. Journal of Biological Chemistry. 2. Green, T. J., et al. (2017). Fortification of foods with folic acid: impact on public health. Annual Review of Nutrition. Kapitola 6.: Budoucnost v prevenci • Popis: Zobrazuje podíl klíčových potravin (např. zelenina, maso, obiloviny) na příjmu methioninu a vitamínů B. • Význam: Ukazuje vliv stravy na hladinu homocysteinu.

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=