zaznamenali během 8 týdnů významné snížení bolesti a ztuhlosti kloubů, jak uvádí Journal of Rheumatology (2021). 6. Antioxidanty: Význam astaxanthinu Astaxanthin je jedním z nejsilnějších přírodních antioxidantů a chrání buňky před poškozením volnými radikály. Tento pigment zároveň zajišťuje stabilitu krilového oleje a jeho delší trvanlivost. Zajímavost: Astaxanthin má až 6 000krát vyšší antioxidační kapacitu než vitamin C, jak uvádí studie v Antioxidants Journal (2022). 7. Výhody pro metabolismus a imunitní systém Krilový olej podporuje metabolismus tuků a posiluje imunitní odpověď těla díky přítomnosti cholinu a fosfolipidů. Výzkum: Studie z Nutrition Science Today (2022) ukázala, že cholin z krilového oleje přispívá ke zlepšení jaterní funkce a metabolismu lipidů u pacientů s nealkoholickým ztučněním jater. 8. Porovnání s jinými zdroji Omega-3 Rybí olej: • Nižší biologická dostupnost. • Riziko kontaminace těžkými kovy a toxiny. Mořské řasy: • Čistý zdroj DHA, ale chybí astaxanthin a EPA. Krilový olej: • Kompletní složení, vyšší účinnost, ekologická šetrnost. 9. Shrnutí kapitoly Vědecké studie potvrzují, že krilový olej představuje nejen ekologickou, ale i výživově účinnou alternativu k tradičním zdrojům Omega3. Jeho vysoká biologická dostupnost, protizánětlivé vlastnosti a antioxidační účinky jej činí ideálním produktem pro podporu zdraví v mnoha oblastech. Citace a zdroje: 1. Journal of Lipid Research, 2020: Bioavailability of Phospholipid Omega-3 in Krill Oil. 2. American Journal of Clinical Nutrition, 2021: Effects of Krill Oil on Cardiovascular Health. 3. Neuropsychopharmacology Reviews, 2020: Omega-3 and Cognitive Function. 4.Antioxidants Journal, 2022: Role of Astaxanthin in Human Health. 5. Journal of Rheumatology, 2021: Anti-inflammatory Effects of Krill Oil. 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 35 Kapitola10.: Co věda říká o krilovém oleji
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=