1. Kardiovaskulární systém: • Omega-3 snižují hladinu triglyceridů v krvi, což přispívá ke zdraví srdce. • Astaxanthin chrání cévy před záněty. 2. Mozkové funkce: • Podpora paměti a koncentrace díky cholinu a DHA. • Snižování rizika neurodegenerativních onemocnění. 3. Klouby a záněty: • Snížení zánětlivých procesů díky synergickému působení Omega-3 a astaxanthinu. 5. Ekologická udržitelnost Regulace těžby: Těžba krilu je řízena organizací CCAMLR, která stanovuje přísné kvóty a monitoruje dopad na antarktický ekosystém. Roční těžba nepřekračuje 1 % celkové biomasy, což zajišťuje udržitelnost zdroje. Obr: Technologie eco-harvesting. 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 5 Technologie eco-harvesting: • Speciální metody těžby minimalizují zachycení nežádoucích organismů. • Okamžité zpracování na palubě zachovává čerstvost krilu a snižuje plýtvání. Porovnání s rybím olejem: Na rozdíl od tradičního rybolovu, který často ohrožuje populace ryb, je těžba krilu efektivnější a šetrnější k přírodě. 6. Vědecké poznatky Studie: Výzkumy publikované v časopise Nutrients (2021) potvrzují, že Omega-3 mastné kyseliny z krilového oleje mají o 50 % vyšší biologickou dostupnost než z rybího oleje. To znamená, že menší dávka krilového oleje přináší stejné nebo lepší výsledky. 7. Shrnutí kapitoly Krilový olej představuje více než jen doplněk stravy – je to příběh o propojení vědy, přírody a péče o budoucí generace. S jeho vysokou biologickou dostupností, širokými zdravotními benefity a ekologickou šetrností je ideálním příkladem inovace ve výživě. Citace a zdroje: 1.Nutrients Journal, 2021: Bioavailability of Omega-3 in Krill Oil. 2.CCAMLR Report, 2023: Sustainable Krill Harvesting Practices. 3. Journal of Nutrition, 2020: Health Benefits of Phospholipid Omega-3. Kapitola 1.: Otevřete dveře zdraví
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=