Zde je graf zobrazující ztrátu klíčových živin při různých metodách úpravy potravin. Ukazuje, že vaření způsobuje největší ztrátu vitamínu C (až 50 %), zatímco sušení ovlivňuje zejména vitamíny B. Železo a hořčík se ztrácejí méně, ale konzervování a sušení mohou snížit jejich vstřebatelnost. 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 15 Zde je graf zobrazující vliv potravinových aditiv na potřebu doplňků stravy. Ukazuje, jak fosforečnany, dusitany, oxid siřičitý, emulgátory a umělá sladidla mohou snižovat absorpci klíčových živin, což zvyšuje potřebu doplňků stravy. Kapitola 3.: Doplňky stravy v řeči čísel
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=