4. Sle (Clupea harengus) Obsah Omega-3: Sle obsahuje kolem 1,0 1,8 gramu Omega-3 na 100 gram 4. Tradi ní pokrm: Populární v mnoha evropských kuchyních, asto nakládaný nebo uzený. 5. Tu ák (Thunnus spp.) Obsah Omega-3: Tu ák má obsah Omega3 mezi 0,2 1,6 gramu na 100 gram , v závislosti na druhu a zp sobu p ípravy 5. Poznámka: Nkteré druhy tuáka mohou obsahovat vy í hladiny rtuti, proto je doporu eno konzumovat ho s mírou, zejména u t hotných en a d tí. Mo ské plody 1. Úst ice (Ostreidae) Obsah Omega-3: Ústice obsahují pibli n 0,5 gramu Omega-3 na 100 gram 6. Dalí iviny: Jsou také bohaté na zinek, m a vitamín B12. 2. Krevety (Penaeidae) Obsah Omega-3: Krevety mají kolem 0,3 0,5 gramu Omega-3 na 100 gram 7. Nízký obsah tuku: Jsou nízkotu né a obsahují kvalitní bílkoviny. Kapitola: Nejlep í ryby a mo ské plody? 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, eská republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 33 V I
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=