3. Krabi (Brachyura) Obsah Omega-3: Krabi obsahují piblin 0,3 gramu Omega-3 na 100 gram 8. Výivová hodnota: Jsou dobrým zdrojem selenu a vitamínu B12. 4. Chobotnice (Cephalopoda) Obsah Omega-3: Chobotnice mají kolem 0,5 gramu Omega-3 na 100 gram 9. P íprava: asto se konzumují grilované nebo jako sou ást mo ských salát . Sladkovodní ryby 1. Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) Obsah Omega-3: Pstruh obsahuje pibli n 0,6 1,0 gramu Omega-3 na 100 gram 10. Výhody: Je snadno dostupný a má jemnou chu . 2. Sumec (Siluriformes) Obsah Omega-3: Sumec má kolem 0,2 gramu Omega-3 na 100 gram 11. Poznámka: Obsah Omega-3 je ni í ne u mo ských tu ných ryb, ale stále p edstavuje zdravou volbu. Kapitola: Nejlep í ryby a mo ské plody? 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, eská republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 34 V I
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=