Jak vybrat správný p ípravek? Zohledn te své individuální pot eby Cíle: Stanovte si, eho chcete dosáhnout (nap. podpora srdce, mozku, sní ení zán - tu). Zdravotní stav: Uv domte si, zda máte specifické zdravotní pot eby nebo omezení. ivotní styl: Zvate svou stravu, fyzickou aktivitu a dalí faktory ovlivující potebu Omega-3. Konzultace s odborníkem Léka nebo vý ivový specialista: M e pomoci ur it správnou dávku a pom r EPA a DHA na základ va ich individuálních pot eb. Testování: Nkteré laboratorní testy mohou ur it hladinu Omega-3 v krvi a pomoci p izp sobit suplementaci 13. Kvalita produktu Certifikace: Hledejte produkty s certifikací istoty a kvality (nap . IFOS, GOED) 14. Zdroj surovin: Preferujte produkty z udritelných a kvalitních zdroj . Forma Omega-3: Triglyceridová forma m e mít lep í vst ebatelnost ne ethylestery. Orientujte se podle kvality a ú elu, ne jen podle síly Vy í koncentrace EPA a DHA na etiket nemusí nutn znamenat lep í ú inek. D le ité je zvolit pípravek, který odpovídá vaim individuálním potebám a cílm. Kvalita surovin, zp sob zpracování a celkové slo ení pípravku hrají klí ovou roli v jeho ú innosti a biologické dostupnosti. Pamatujte, e: Mén m e být více: Pehnan vysoké dávky nemusí p inést dal í benefity a mohou zvy ovat riziko vedlej ích ú ink . Celkový pístup: Omega-3 by m ly být souástí vyvá ené stravy a zdravého ivotního stylu. Informovanost: tte etikety, informujte se o produktech a neváhejte konzultovat odborníky. Odkazy na zdroje 1. Farquharson, J., et al. (1995). Effect of diet on infant subcutaneous tissue triglyceride fatty acids. Archives of Disease in Childhood, 72(3), 198-203. 2. Simopoulos, A. P. (2002). The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomedicine & Pharmacotherapy, 56(8), 365-379. 3.Shahidi, F., & Ambigaipalan, P. (2018). Omega-3 polyunsaturated fatty acids and their health benefits. Annual Review of Food Science and Technology, 9, 345-381. 4. Calder, P. C. (2017). Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochemical Society Transactions, 45(5), 1105-1115. 5.Yurko-Mauro, K., et al. (2010). Beneficial effects of docosahexaenoic acid on cognition in age-related cognitive decline. Alzheimer's & Dementia, 6(6), 456-464. Kapitola: Volte chyt ej í, ne siln j í 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, eská republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 45 V I
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=