Rybí olej VitaHarmony®

15. Je možné předávkovat se Omega-3? Při velmi vysokých dávkách (nad 3 000 mg EPA a DHA denně) může dojít k nežádoucím účinkům, jako je zvýšené riziko krvácení 20. Dodržujte doporučené dávkování a konzultujte vyšší dávky s lékařem. Závěr a doporučení Informace jsou klíčem k využití zdravotních přínosů Omega-3 mastných kyselin. Doufáme, že tato kapitola odpověděla na vaše nejčastější dotazy a pomohla vám lépe porozumět významu Omega-3 pro vaše zdraví. Pokud máte další otázky nebo nejste si jisti, zda jsou Omega-3 pro vás vhodné, neváhejte konzultovat odborníka. Odkazy na zdroje 1. Calder, P. C. (2015). Marine omega-3 fatty acids and inflammatory processes: Effects, mechanisms and clinical relevance. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - Molecular and Cell Biology of Lipids, 1851(4), 469484. 2.Mozaffarian, D., & Wu, J. H. (2011). Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease. Journal of the American College of Cardiology, 58(20), 2047-2067. 3. Innis, S. M. (2007). Dietary (n-3) fatty acids and brain development. The Journal of Nutrition, 137(4), 855-859. 4.European Food Safety Authority (EFSA). (2012). Scientific opinion on dietary reference values for fats. EFSA Journal, 10(3), 2815. 5. Koletzko, B., et al. (2008). Dietary fat intakes for pregnant and lactating women. British Journal of Nutrition, 98(5), 873-877. 6. Kris-Etherton, P. M., et al. (2002). Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation, 106(21), 2747-2757. 7. Simopoulos, A. P. (2002). The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomedicine & Pharmacotherapy, 56(8), 365-379. 8. Burdge, G. C., & Calder, P. C. (2005). Conversion of alpha-linolenic acid to longerchain polyunsaturated fatty acids in human adults. Reproduction Nutrition Development, 45(5), 581-597. 9.Faruque, O., et al. (2019). A systematic review and meta-analysis of the effect of omega-3 fatty acids on bleeding risk in patients undergoing surgery. Clinical Nutrition, 38(4), 1829-1838. 10.Bays, H. E. (2007). Safety considerations with omega-3 fatty acid therapy. The American Journal of Cardiology, 99(6A), 35C43C. 11. Kunesová, M., et al. (2006). Influence of n-3 polyunsaturated fatty acids and very low calorie diet during a short-term weight reducing regimen on weight loss and serum fatty acid composition in severely obese women. Physiological Research, 55(1), 63-72. 12.Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2013). Bioavailability of long-chain omega-3 fatty acids. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 89(1), 1-8. 13. Sicherer, S. H., & Munoz-Furlong, A. (2004). Review of diagnosis and management of food allergy and anaphylaxis. Current Allergy and Asthma Reports, 4(3), 201-208. 14.Harris, W. S., et al. Kapitola: Časté dotazy o Omega-3 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 63

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=