Rybí olej VitaHarmony®

Úvod Omega-3 mastné kyseliny jsou pedmtem mnoha v deckých výzkum a publikací. Pro ty, kteí se cht jí hloub ji seznámit s jejich ú inky na zdraví, existuje ada zdroj , které poskytují podrobné a aktuální informace. Tato kapitola p edstavuje doporu ené studie, knihy a odborné lánky, které mohou poslou it jako cenný zdroj poznatk pro zdravotníky, studenty i laiky se zájmem o vý ivu a zdraví. Doporu ené v decké studie 1. Význam Omega-3 pro kardiovaskulární zdraví Studie: "Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: effects on risk factors, molecular pathways, and clinical events" 1 Auto i: Dr. Dariush Mozaffarian a Dr. Jason H. Wu Shrnutí: Tato studie zkoumá vliv Omega-3 mastných kyselin na rizikové faktory kardiovaskulárních onemocn ní a potvrzuje jejich významnou roli v prevenci srde ních chorob. 2. Omega-3 a du evní zdraví Studie: "Omega-3 fatty acids in major depressive disorder: A preliminary doubleblind, placebo-controlled trial" 2 Auto i: Dr. Malcolm Peet a kol. Shrnutí: Studie nazna uje, e suplementace Omega-3 me mít pozitivní vliv na symptomy deprese a m e být úinným dopl kem tradi ní lé by. 3. DHA b hem t hotenství Studie: "Effect of DHA supplementation during pregnancy on maternal depression and neurodevelopment of young children: A randomized controlled trial" 3 Auto i: Dr. Maria Makrides a kol. Shrnutí: Výzkum ukazuje, e suplementace DHA v t hotenství m e pisp t k lep ímu neurovývoji dtí a sníit riziko mateské deprese. Doporu ené knihy 1. "Omega-3 Effect: Everything You Need to Know About the Super Nutrient for Living Longer, Happier, and Healthier" Autor: Dr. William Sears Popis: Kniha nabízí komplexní pohled na pínosy Omega-3 pro zdraví a poskytuje praktické rady pro jejich za len ní do ka dodenního ivota. 2. "The Omega-3 Connection: The Groundbreaking Antidepression Diet and Brain Program" Autor: Dr. Andrew L. Stoll Popis: Publikace se zamuje na vliv Omega-3 na duevní zdraví a pedstavuje program pro zlepení nálady a mozkových funkcí prost ednictvím stravy. 3. "Fats that Heal, Fats that Kill" Autor: Udo Erasmus Popis: Kniha poskytuje hluboký vhled do role tuk v lidském t le, vetn detailního vysv tlení významu Omega-3 mastných Dal í zdroje informací Kapitola: Více o Omega-3 a jejich ú incích 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, eská republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 70 V I

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=