800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaharmony.cz strana 15 obsah purinů v potravinách výrazně kolísá. nejvyšší hodnoty mají vnitřnosti, červené maso, ryby a luštěniny, zatímco ovoce, zelenina, vejce a mléčné výrobky obsahují purinů minimum. Při dně je vhodné omezit potraviny s obsahem nad 150 mg purinů / 100 g, protože přispívají k tvorbě kyseliny močové. konzumace višní může přispět ke snížení hladiny kyseliny močové. klinické studie ukazují, že pravidelný příjem višní nebo jejich extraktu vede k poklesu urikémie o 10–15 % během několika dní. tento účinek je spojován s antioxidačními a vylučovacími mechanismy, které višně podporují. Kapitola 4.: Strava, životní styl a prevence dny
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=