VitaPurin® VitaHarmony®

Použitá odborná literatura: 1. Zhang Y, et al. Cherry consumption and risk of recurrent gout attacks. Arthritis Rheum. 2012;64(12):4004–4011. 2. Jacob RA, et al. Consumption of cherries lowers plasma urate in healthy women. J Nutr. 2003;133(6):1826–1829. 3. Chrubasik JE, et al. Evidence of anti-inflammatory activity of nettle root extract. Phytomedicine. 2007;14(7-8):568–575. 4.Kimura T, Nakagawa K, Kubota H, et al. Food-derived DNJ from Morus alba leaves suppresses elevation of postprandial blood glucose in humans. J Nutr Sci Vitaminol. 2007;53(6):501–507. 5. Henrotin Y, et al. Curcumin: a new paradigm and therapeutic opportunity for the treatment of osteoarthritis. SpringerPlus. 2013;2:56. 6. Sengupta K, et al. Comparative efficacy and tolerability of 5-Loxin vs Aflapin in osteoarthritis. Int J Med Sci. 2010;7(6):366–377. 7. Jung YH, et al. Quercetin suppresses uric acid production by inhibiting xanthine oxidase. Biomed Pharmacother. 2020;128:110318. různé potraviny a rostlinné látky ovlivňují zánět v těle rozdílně. Průmyslově zpracované potraviny, cukry a tučné maso zvyšují hladinu prozánětlivých cytokinů, zatímco složky jako kurkumin, boswellia nebo quercetin působí protizánětlivě. graf ukazuje, jak zásadní roli může hrát výživa a fytoterapie při ovlivnění zánětlivého prostředí u pacientů s dnou. 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaharmony.cz strana 21 Kapitola 5.: Přírodní látky s potenciálem ovlivnit dnu

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=